8 трика за улесняване на продажбата и преместването

Независимо дали се премествате за първи или петнадесети път, винаги е полезно да научите нов трик, който може да улесни процеса. В тази статия ще ви предложим 8 трика, които ще улеснят продажбата на дома ви и преместването ви в новия.

4 трика, които ще помогнат при продажбата на дома ви:

1) Определете приложението на стаите си

Стаите са по-привлекателни за купувачите, ако имат конкретна цел. Уверете се, че всяка стая е подредена по предназначение – ако е къща/апартамент с две спални, уверете се, че е точно това, тъй като спалните придават по-голяма стойност на имотите, отколкото кабинет или друг вид помещение.

2) Отстранете бъркотията и почистете

Безредието може да направи дома ви да изглежда малък и дезорганизиран, така че подредбата ще помогне на купувачите да визуализират как ще изглежда имотът, когато се нанесат. Минимизирайте козметиката в банята, приберете излишните дрехи, намалете броя на книгите в библиотеката. Почистете всичко старателно и запалете няколко ароматни свещи, за да направите дома си още по-привлекателен.

3) Естествени цветове

Повечето купувачи предпочитат естествените цветове пред смелите тонове, тъй като те могат да направят една стая да изглежда по-светла и по-просторна. Правилното осветление също може да помогне за подобряване на пространството.

4) Ремонт

Ако има ремонти, които отлагате от векове, започнете да работите по тях. Капещите кранове, счупените щори, отлепената боя и скърцащите панти отблъскват купувачите, а всъщност могат да бъдат фиксирани бързо и лесно.

4 трика, които ще помогнат за опаковането и преместването:

1) Отделете най-важното

Опаковайте чанта/сак за всеки член от семейството с индивидуалните най-важни принадежности, за да може всеки от тях да има лесен и бърз достъп до всичко необходимо.

2) Етикети

На всяка кутия залепете етикет с името на съответната стая и основното съдържание. Можете също да използвате етикети върху зарядните устройства и кабели, за да запомните кое за кое устройство е.

3) Подберете здрави кутии

Качествените кутии могат да бъдат използвани отново и отново и така да поддържате таванското помещение/килера/мазата подредени. Така че закупуването на кутии с добро качество винаги е добра идея. Може дори да си ги набавите безплатно от близкия магазин, но се уверете, че са здрави и не са твърде големи, в противен случай няма да можете да ги преместите, след като се напълнят и натежат.

4) Спестете време за опаковане на дрехите

Спестете време, когато опаковате съдържанието на гардероба си, като държите всичките си дрехи на закачалките им и ги поставите така в торбите. По този начин дрехите ви са готови за закачане веднага щом сте в новия си дом.